Søk i denne bloggen

16.11.2014

Fin søndag i November


Glutenfrie scones til Lunsj.
Eg har aldrig laga scones før, det var veldig lett. Eg brukte ca. 20 min. frå eg fann fram ingrediensane til dei var ferdig steikt.

Eg satt steikeomnen på 250 grader og fann fram ingrediensane:
2 dl fint glutenfritt mjøl
2 dl Grovt glutenfritt mjøl
2 ts bakepulver
½ dl rapsolje/margarin
1 dl mjølk
1 dl kesam

Blanda alt det tørre, tilsatt olja, mjølk og kesam.
Eg fekk fira scones ut av denne oppskrifta. 
(Dersom deigen blir klissete kan ein bruka is skei med litt olja på, til og fordela deigen med.)

Før eg satt brette i midten av omnen, pensla eg sconesa med mjølk (kan også bruka egg eller olja), laga eit kryss og strødde litt glutenfrie havregryn på toppen. 
Sconsa er klare til servering etter ca. 10 min steiketid.
Dei smakte ekstra god med bringebærsyltetøy og eple.
Oppskrifta fant eg på denne bloggen: glutenfrieperler 

Etter lunsj tok me ein tur til sentrum på by vandring. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar