Glutenfrie scones til Lunsj.
Eg har
aldrig laga scones før, det var veldig lett. Eg brukte ca. 20 min. frå eg fann fram ingrediensane til dei var ferdig steikt.
Eg satt steikeomnen
på 250 grader og fann fram ingrediensane:
2 dl fint
glutenfritt mjøl
2 dl
Grovt glutenfritt mjøl
2 ts
bakepulver
½ dl
rapsolje/margarin
1 dl mjølk
1 dl
kesam
Blanda
alt det tørre, tilsatt olja, mjølk og kesam.
Eg
fekk fira scones ut av denne oppskrifta.
(Dersom
deigen blir klissete kan ein bruka is skei med litt olja på, til og
fordela deigen med.)
Før eg satt
brette i midten av omnen, pensla eg sconesa med mjølk (kan også bruka egg eller
olja), laga eit kryss og strødde litt glutenfrie havregryn på toppen.
Sconsa
er klare til servering etter ca. 10 min steiketid.
Dei smakte
ekstra god med bringebærsyltetøy og eple.
![]() |
Oppskrifta fant eg på denne bloggen: glutenfrieperler |
Etter
lunsj tok me ein tur til sentrum på by vandring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar